Alternatieve mobiliteit

© MyMove

Zorgeloos auto’s delen? Het wordt mogelijk dankzij D’Ieteren, Ginion en Valckenier

14 april 2022
Door Dieter Quartier
Drie van de grootste Belgische automobielgroepen slaan de handen in elkaar om het delen van wagens binnen en buiten bedrijven internationaal te vergemakkelijken via MyMove. Ze krijgen daarbij een handje toegestoken van Finance Invest Brussels.

De toekomst is aan de gedeelde auto. Dat blijkt de overtuiging van steeds meer constructeurs, leasemaatschappijen, verhuurders en autogroepen. Privébezit van auto’s maakt geleidelijk aan plaats voor ride hailing (taxi’s, Uber, etc.), autodelen (Cambio, Poppy, enzovoort) en abonnementsdiensten (zoals Lynk&Co). 

Volgens consultancybureau McKinsey zou één op de tien verkochte auto’s tegen 2030 een gedeeld voertuig kunnen zijn (wat neerkomt op 5 miljoen nieuwe gedeelde auto's per jaar op wereldniveau). Dat vloeit voort uit het feit niet enkel de huidige deelauto-aanbieders, maar eigenlijk iedere auto-eigenaar zijn voertuig gemakkelijk zal kunnen delen met anderen dankzij digitale gebruikersplatformen en gebruiksvriendelijke apps. 

Waarom delen? Om inkomsten te genereren voor de eigenaar. Een auto die stilstaat, kost immers alleen maar geld. Anderzijds maakt een deelauto autorijden toegankelijk voor een grotere groep gebruikers, die zelf niet de middelen of de wens hebben om een auto te bezitten.

Digitale marktplaats

Het is daarop dat MyMove, in 2019 opgericht door Lab-Box (D’Ieteren’s start-up gespecialiseerd in nieuwe mobiliteit), volop in zet. Het ontwikkelt niet alleen een digitale marktplaats, maar ook een end-to-end digitale autoverhuuroplossing voor autoverhuurbedrijven, autodealers, dienstwagenparken en mobiliteitsorganisaties en haalde daarvoor € 3,2 miljoen op. Een groot deel daarvan komt van D’Ieteren zelf, maar nu stappen ook Ginion Group, Valckenier en Finance Invest Brussels mee in het project.

“Dat we drie van de grootste Belgische automobielgroepen konden aantrekken voor dit project, is een duidelijk signaal dat de markt in onze richting evolueert. We zijn blij dat we hun expertise in huis halen om wagens, die anders ongebruikt op een parking staan, meer en vlot te laten rijden. We zorgen voor extra inkomsten voor de eigenaars van de voertuigen terwijl we nieuwe mobiliteitsmiddelen aanbieden aan de mensen in de buurt”, verklaarde Guy-Louis de le Vingne, CEO van MyMove.

Deel op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.