Alternatieve mobiliteit

© Volkswagen

Poppy laat zijn deelauto’s nu ook reserveren en op locatie brengen

17 februari 2024
Door Dieter Quartier

Op piekmomenten kan het wel eens gebeuren dat je geen deelauto van Poppy in de buurt vindt. Daar past het platform nu een mouw aan: je kunt een auto op voorhand reserveren én bovendien laten leveren op een adres naar keuze.

 

Vorig jaar was behoorlijk turbulent voor Poppy. Het trok weg uit Leuven, Mechelen en Gent omdat de bezettingsgraad er te laag lag om de kosten te dekken. Ook in Brussel had het mobiliteitsmerk van D’Ieteren Group met tegenslag te kampen: het moest zijn 1.500 deelsteps uit de hoofdstad verwijderen omdat het niet weerhouden werd door het stadsbestuur na een aanbesteding. 

Om de (gepercipieerde) overlast voor de Brusselaars te beperken, bracht de hoofdstad het aantal aanbieders van elektrische trottinettes terug van zeven tot twee. Enkel operatoren Bolt en Dott mogen blijven. Dat is dan weer goed nieuws voor de Antwerpenaren: de Brusselse steps van Poppy werden overgebracht naar de Scheldestad. 

Poppy reserveren en laten leveren

Terwijl het territoriaal inkrimpt, breidt Poppy wel zijn dienstenpakket uit. Zo is het voortaan mogelijk om maximaal een maand en minimaal 12 uur op voorhand een auto te reserveren. Dat zal voor heel wat gebruikers een geruststelling zijn, want op piekmomenten visten ze vaak achter het net en werden ze gedwongen om een andere oplossing te zoeken. 

Sterker nog, Poppy levert de auto zelfs op het door jou aangeduide adres. Natuurlijk is die levering niet gratis: er wordt € 15 in rekening gebracht. En ook kun je de auto niet overal laten droppen: de leverzones zijn beperkt tot Antwerpen, Luik en Brussel. Ook de luchthavens van Deurne en Zaventem zijn inbegrepen.

Voorlopig bevindt de nieuwe dienst zich in bètamodus en is hij enkel voor een geselecteerd aantal gebruikers toegankelijk. Na een testperiode wordt de service uitgerold naar de hele Poppy-community.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.