Alternatieve mobiliteit

© Athlon

Decathlon en Touring komen je fiets aan huis herstellen

23 juni 2022
Door Dieter Quartier
Sportwinkelketen Decathlon start samen met pechverhelper Touring een mobiel fietsatelier in Vlaams-Brabant. Consumenten kunnen voortaan een afspraak maken voor een herstelling aan huis. De dienst bestond sinds maart al in Namen, Waals-Brabant en Henegouwen. Andere provincies zouden kunnen volgen mits een gunstige evaluatie na de zomer. 

Decathlon krijgt in Vlaams-Brabant veel vragen om fietsen aan huis te laten herstellen. Een vraag waar de sportwinkelketen nog geen antwoord op had omdat het in die provincie geen fysieke winkel heeft. Daarom neemt de keten Touring onder de arm voor het arrondissement Leuven en Overijse. De pechverhelpingsdienst is trouwens niet aan zijn proefstuk toe als het gaat om het herstellen van fietsen aan huis. 

“Mobiliteit bij de Belg aan huis verzorgen zit in ons DNA. Sinds eind 2021 hebben we een soortgelijk partnership met de fietsenketen van Colruyt Group waarbij we fietsen aan huis herstellen. Een partnership met Decathlon is een logische volgende stap om de Belg te ontzorgen op vlak van mobiliteit. Onze techniekers herstellen kettingen, vervangen afgebroken pedalen of stellen remmen af", zegt ​​Danny Smagghe, woordvoerder van Touring. 

Afspraak binnen de vier dagen

Een afspraak maken gebeurt via de website van Decathlon. Meestal word je binnen de vier dagen geholpen. Wanneer een herstelling echt te complex is en niet aan huis hersteld kan worden, brengt Touring de fiets naar het centrale herstelpunt van Decathlon. Daar liggen alle wisselstukken klaar, die elke defecte fiets opnieuw op de weg helpen. Decathlon evalueert de testperiode na de zomer. 

Daarna volgen mogelijke uitbreidingen naar Oost- en West-Vlaanderen en de provincie Luik. En de Limburgers? Decathlon laat in het midden of zij binnenkort ook een afspraak aan huis kunnen maken. Vandaag kunnen de inwoners van dé fietsprovincie bij uitstek alvast terecht op de Corda-campus in Hasselt.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.