donderdag, 15 september 2022

Duitse autodeler Miles Mobility strijkt neer in Gent met Athlon

Geschreven door  Dieter Quartier
Duitse autodeler Miles Mobility strijkt neer in Gent met Athlon © Frederik Beyens
Vandaag lanceert Miles Mobility in België. De Duitse autodeeldienst start met Gent, gevolgd door Antwerpen en Brussel. De lancering is het gevolg van de internationale expansie van het bedrijf, dat voor de Belgische operatie samenwerkt met Athlon Belgium, ​die de operationele leasing zal verzorgen van zo’n 500 Opel Corsa’s.


Voor de Belgische lancering van Miles Mobility werden de afgelopen weken honderden zwarte Opel Corsa’s uitgerust met logo en de nodige apparatuur om deel uit te kunnen maken van de vloot van de grootste Duitse speler in deelmobiliteit. Athlon Belgium staat in voor de operationele leasing.

“Deze samenwerking met Miles Mobility sluit perfect aan bij onze rol als mobiliteitsprovider. Het ondersteunen en waarmaken van alternatieve mobiliteit in België en haar grootsteden is daar een belangrijk onderdeel van. Want mobiliteit gaat verder dan autoleasing en elektrificatie is slechts een deel van de vergroeningspuzzel. We zijn dan ook opgetogen om samen met het ambitieuze Miles deelmobiliteit als duurzame mobiliteitskeuze verder op de kaart te zetten in België”, verklaart Karim Hassani, Business Development Manager van Athlon Belgium.

"Ons doel is om deel uit te maken van de mobiliteitsmix en om de mobiliteit in de stad te verbeteren. We willen mensen dezelfde vrijheid bieden die hoort bij het bezitten van een auto. In Athlon vonden we de ideale partner voor een ​ full service leasing van de voertuigen”, aldus ​Robin Gasthuys, general manager Miles Mobility Belgium.

Vanaf €0,98 per kilometer

Interessant aan de nieuwe autodeler is dat je betaalt voor het aantal gereden kilometers dat je rijdt, en niet per minuut. Dat moet de tijdsdruk verlichten en vermijden dat bestuurders zich haasten om de kosten te beperken. Toch kun je ook auto’s boeken op basis van uur- en dagtarieven, mocht je dat willen.

Het basistarief bedraagt net geen euro per kilometer voor een Corsa benzine met automaat. Een hele dag kost 45 euro. Later volgen nog andere modellen, waaronder ook elektrische.

Ook tussen steden

Over enkele maanden, wanneer er voldoende voertuigen beschikbaar zijn en Miles ook is opgestart in Brussel en Antwerpen, zal het ook mogelijk zijn om je Miles-deelauto op te pikken in de ene stad en hem achter te laten in een andere, zoals dat bijvoorbeeld ook bij Poppy kan.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy