vrijdag, 20 mei 2022

Elektrische Mercedes-Benz G-Klasse krijgt superkrachtige batterij

Geschreven door  Dieter Quartier
Elektrische Mercedes-Benz G-Klasse krijgt superkrachtige batterij © Mercedes
Een energiedichtheid van ruim 800 Wh per liter: dat is wat Mercedes-toeleverancier Sila belooft voor de volgende generatie siliciumcellen, die worden ingewijd door de toekomstige “EQG”. Daardoor kan de batterij meer energie opslaan en vergroot het rijbereik.


De innovatie zit hem in het anodemateriaal met hoog siliciumgehalte, dat de energiedichtheid van de accu verhoogt zonder afbreuk te doen aan de veiligheid of andere prestatieparameters. Vergeleken met de tegenwoordig verkrijgbare cellen met een vergelijkbaar formaat boekt de technologie van Sila een winst van 20 tot 40 procent. Dankzij deze belangrijke ontwikkeling kan de accu veel meer energie opslaan in dezelfde ruimte en zo de actieradius van toekomstige modellen aanzienlijk vergroten.

Anders gezegd: een batterij die vandaag 100 kWh kan bevatten, zou dankzij de nieuwe technologie richting 140 kWh moeten kunnen gaan. 

De geavanceerde siliciumanodematerialen worden door Sila met 100 procent hernieuwbare energie geproduceerd in de staat Washington. Mercedes-Benz is de eerste publiekelijk aangekondigde automotive afnemer van de fabriek. Het is de bedoeling dat de toekomstige elektrische versie van de G-Klasse – die allicht EQG zal heten – de primeur krijgt.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy