donderdag, 16 december 2021

Citroën levert eerste e-Jumpy hydrogen aan de Suez Group

Geschreven door  Dieter Quartier
Citroën levert eerste e-Jumpy hydrogen aan de Suez Group © Stellantis
De ontwikkeling van brandstofceltechnologie krijgt nu een nieuwe dimensie bij Citroën met de productie van de eerste e-Jumpy op waterstof. Die kan 400 kilometer overbruggen – een groot voordeel ten opzichte van batterijbestelwagens.


Met een actieradius van meer dan 400 kilometer en een tanktijd van slechts 3 minuten zal de technologie die batterij en brandstofcel combineert, voldoen aan de behoeften van klanten die grotere afstanden afleggen, maar ook aan die van klanten die snel moeten worden opgeladen om hun voertuig optimaal te kunnen gebruiken.

Deze eerste e-Jumpy Hydrogen zal in de komende dagen worden geleverd aan de Suez Group, die zich opmaakt om dit model op grote schaal te testen in Carcassonne, waar de groep een pilootsite heeft voor de productie van groene waterstof, een belangrijke uitdaging voor de komende jaren. 

Citroën verbreedt zo zijn aanbod van geëlektrificeerde bedrijfsvoertuigoplossingen om zich aan te passen aan de vele gebruiksmogelijkheden van professionals en biedt het meest complete aanbod op de markt, van My Ami Cargo tot e-Jumper.

Binnenkort levert zustermerk Opel de technisch identieke e-Vivaro Hydrogen aan Miele, de Duitse fabrikant van premium huishoudtoestellen. De bestelwagen op waterstof wordt dagelijks ingezet in het Rijn-Main-gebied.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy