dinsdag, 26 oktober 2021

Tesla verwijdert Full Self Driving update na klachten van gebruikers

Geschreven door  Dieter Quartier
Tesla verwijdert Full Self Driving update na klachten van gebruikers © Tesla
Minder dan een dag na de release haalt Tesla de nieuwste versie van zijn FSD-betasoftware terug van zijn auto’s nadat gebruikers hadden geklaagd over valse botswaarschuwingen en onnodige remmanoeuvres.


De tegenslag komt op een moment dat Tesla onder toezicht staat van de regelgevende instanties over de veiligheid van zijn semi-autonome rijtechnologie. “We zien een aantal problemen met 10.3, dus tijdelijk terug naar 10.2", tweette Elon Musk op zondag.

Hij voegde eraan toe dat dit soort problemen te verwachten is met betasoftware. “Het is onmogelijk om alle hardwareconfiguraties in alle omstandigheden te testen met interne QA (kwaliteitswaarborg), vandaar publieke bèta," zei hij. Met andere woorden: klanten worden uitgenodigd om het systeem te testen, zodat de fouten gaandeweg kunnen worden opgelost naarmate er meer informatie vergaard wordt uit de praktijk.

Tesla wordt in de gaten gehouden

De Tesla-voertuigen met de nieuwste 10.3-software gaven herhaaldelijk Forward Collision Warnings wanneer er geen direct gevaar was, zo blijkt uit videoposts van bètagebruikers. Sommige voertuigen remden ook automatisch af zonder reden, zeiden gebruikers op sociale media.

Er was zondag geen informatie over een mogelijke nieuwe datum voor de release, noch van Musk op sociale media, noch van Tesla.

De National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) opende in augustus een formeel veiligheidsonderzoek naar Tesla's Autopilot-systeem in 765.000 Amerikaanse voertuigen na een reeks crashes waarbij Tesla-modellen en hulpverleningsvoertuigen betrokken waren.

Bron: Reuters

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy