donderdag, 07 oktober 2021

MG5 Electric is eerste elektrische break

Geschreven door  Stijn Blanckaert
MG5 Electric is eerste elektrische break © MG
Met de MG5 Electric lanceert het Chinese elektromerk naar eigen zeggen ’s werelds eerste volledig elektrische stationwagon. Dat kan kloppen, als je de Porsche Taycan Cross Turismo – die natuurlijk in een volledig andere klasse speelt – niet als een echte break beschouwt. MG gaf zopas wat meer info vrij over dit belangrijke nieuwe model.


MG5 dynamic rear driving presskitOmdat het aanbod aan elektrische auto’s in de duurdere premiumklasse stilaan erg uitgebreid is, maar er in het marktsegment waar particulieren en gezinnen shoppen nog maar weinig keuze is, en al helemaal geen elektrische break verkrijgbaar is, springt MG in het gat me de MG5 Electric, die met zijn breakkoetswerk en zijn praktische interieur een zinnig alternatief wil zijn voor de grote lading aan SUV’s allerhande die ook in dat marktsegment het mooie weer maken.
MG MG5 Trunk space presskitDe bagageruimte van de MG5 Electric meet met de achterbank rechtop 479 liter en kan mits het neerklappen van de rugleuningen tot net geen 1.400 liter bevatten.

De voorwielen van de elektrische break worden aangedreven door een elektromotor met een vermogen van 115 kW (156 pk) en een koppel van 260 Nm. Hij wordt in eerste instantie aangeboden met een 61 kWh-batterij en een rijbereik van 400 kilometer (WLTP). In een later stadium zal ook een versie met een 50 kWh-batterij worden aangeboden, die een WLTP-actieradius van 320 kilometer oplevert. Beide versies kunnen met wisselstroom (AC) worden opgeladen met een 11 kW 3-fase boordlader.
MG5 side shot parked presskitDe MG5 Electric komt in het eerste kwartaal van 2022 naar de MG Brand Stores, met keuze uit twee uitrustingsniveaus (Comfort en Luxury) en prijzen vanaf iets minder minder dan € 30.000. Meer details over de MG5 Electric, inclusief de precieze prijzen, worden bekendgemaakt in de aanloop naar de marktintroductie.

Advies voor uw volgende bedrijfswagen?

Op zoek naar de ideale laadoplossing?

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy