maandag, 19 juli 2021

Nederlandse Lightyear One zal gebouwd worden in Finland

Geschreven door  Dieter Quartier
Nederlandse Lightyear One zal gebouwd worden in Finland © LIGHTYEAR
De beloftevolle “Hollandse Tesla Model S” zal niet in Nederland zelf, maar in Finland worden gebouwd, meer bepaald bij Valmet Automotive. Daar lopen ook de huidige Mercedes GLC en A-Klasse van de band. Qua kwaliteit belooft het dus goed te zitten.


Na een grondig en uitgebreid selectieproces dat meer dan een jaar in beslag nam, selecteerde Lightyear Valmet Automotive als productiepartner. Valmet Automotive is een EV-pionier, die al meer dan 10 jaar betrokken is bij de ontwikkeling en productie van elektrische auto's. Het bedrijf heeft meer dan 50 jaar ervaring met grote en bekende automerken en met het begeleiden van start-up en scale-up bedrijven naar productie. 

Meer dan 1,7 miljoen voertuigen - van onder meer Mercedes-Benz, Saab en Porsche - hebben de productielijnen van Valmet Automotive in Uusikaupunki, Finland verlaten. Valmet Automotive heeft ook een eigen productielijn voor batterijen en heeft onlangs zwaar geïnvesteerd in bijkomende engineering- en testcapaciteiten voor de ontwikkeling van EV-aandrijflijnen.

"Onze ervaring als autofabrikant en onze focus op elektrische mobiliteit en batterijsystemen maken ons voorbestemd voor processen waarin mobiliteit opnieuw moet worden gedefinieerd. We zijn klaar om ook bij de productie van auto's nieuwe gebieden te betreden en zijn daarom blij dat Lightyear ons heeft geselecteerd als hun productiepartner", zegt Olaf Bongwald, CEO van Valmet Automotive.

Lightyear bereikte onlangs een belangrijke technologische mijlpaal door een actieradius van 710 km te rijden met zijn Lightyear One prototype-auto, waarmee de lange-afstandsprestaties werden aangetoond en de intern ontwikkelde technologie werd gevalideerd. In de komende maanden gaat Lightyear door met het testen van de prestaties, het verder optimaliseren van de auto en het afronden van de noodzakelijke homologatietests.

De eerste Finse prototypes van de Lightyear One worden in januari 2022 verwacht.

Media

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy