donderdag, 11 februari 2021

Citroën C3 Aircross krijgt nose job & technologische update

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Citroën C3 Aircross krijgt nose job & technologische update © Stellantis
Citroën gaf zijn kleine SUV een midlife-update. Die geeft hem een beduidend assertievere (aggresievere?) snuit en brengt naast een groter touchscreen en nieuwe technologieën ook de Advanced Comfort-stoelen uit de C5 Aircross naar diens kleinere broer.CL 21.003.017
Sinds de lancering in 2017 werden 330.000 exemplaren van de C3 Aircross geproduceerd. Het merendeel van de klanten kiest voor de beter uitgeruste versies, aangezien maar liefst 46% van de verkoop voor rekening van de Shine-topuitvoering is. 

CL 21.003.011De restyling zorgt voor een opmerkelijk assertievere voorzijde die zijn persoonlijkheid versterkt. De met chroom afgewerkte chevrons zijn opgewaardeerd en lopen uit naar de LED-lampen, in de geest van de C3 en de nieuwe generatie van de C4 . Hij neemt meteen de nieuwe signatuur van Citroën over, die eerst gelanceerd werd op de vorig jaar vernieuwde C3. De C3 Aircross heeft ook een nieuwe grille met een gloednieuw geometrisch patroon en een nieuwe zilvergrijze carterbeschermplaat met gekleurde inzetstukken.

Extra personalisatie

Het personalisatieprogramma van de C3 Aircross werd aan de buitenkant uitgebreid met een totaal van 43 mogelijke combinaties via 7 carrosseriekleuren (waarvan 3 nieuwe: Khaki Grey, Voltaic Blue en Polar White) en 3 Color Packs, waaronder 1 nieuwe kleur. De Color Packs bestaan uit gekleurde inserts op de uiterste randen van de voorspatbordbeschermplaat, op de buitenspiegelbehuizingen en op de achterlichten. Deze laatste is de thuisbasis van een nieuwe “side signature” waarbij de kenmerkende gekleurde lamellen worden aangevuld met nieuwe kubusvormige graphics naargelang het gekozen Color Pack. Er is ook keuze uit wit of zwart als alternatieve dakkleuren. Er zijn ook nieuwe velgen van 16 en 17 duim.

De personalisatie-upgrade wordt binnenin voortgezet met een reeks van 4 sferen, elk met een eigen identiteit. Het gaat om de standaardsfeer met een grijs zetel- en dashboarddecor, om de Urban Blue-sfeer, die een blauwe stof en een stof met blauw ledereffect combineert, om de Metropolitan Graphite-sfeer, met een grafiet ledereffect en de Hype Grey-sfeer die grijsgroen leder en zwarte lederlook combineert. 

Advanced Comfortzetels nu ook op C3 Aircross

De van de C4 Cactus en C5 Aircross gekende Advanced Comfort-zetels van Citroën zijn nu ook verkrijgbaar op de C3 Aircross in combinatie met de met de interieursferen Urban Blue, Metropolitan Graphite en Hype Grey. Ze verbeteren het zitcomfort met onder meer een extra 15 mm dikke schuimlaag als een soort matras-topper en de combinatie van een plaat met hoge dichtheid in het midden van de zitting en dikker, gestructureerd schuim. 

De afmetingen van de buiten- en binnenkant wijzigden niet, en de C3 Aircross behoudt dus zijn totale lengte van 4,16 meter en zijn achterbank die in twee onafhankelijke delen 150 mm verschuift en een vlak neerklapbare passagierszetel die een laadlengte van 2,40 meter biedt. De koffer kan tussen 410 en 520 liter bevatten met de achterbank naar achteren of naar voren geschoven. Wanneer ze neergeklapt is bedraagt het totale laadvolume 1.289 liter.
CL 21.005.004De C3 Aircross krijgt ook een nieuwe middenconsole met een grote opbergruimte achteraan die toegankelijk is voor de passagiers voor- en achterin en afgesloten kan worden met een schuifluik. Voor alle inzittenden zijn er handige opbergvakken voorzien, zoals een klein bakje voor de voorpassagier, bekerhouders ingebouwd in de neerklapbare centrale rugleuning op de achterbank, opbergvakken op de rugleuning van de voorzetels en talrijke opbergvakken onderaan de middenconsole.

Technologische upgrade

De vernieuwde C3 Aircross krijgt een nieuw en groter 9" touchscreen (standaard op Shine & Business, optioneel op Feel). Het nieuwe scherm is compatibel met Android Auto en Apple CarPlay. Draadloos opladen van smartphones en Citroën Connect Assist zijn ook inbegrepen. 

De nieuwe C3 Aircross is uitgerust met 12 rijhulpsystemen. Het gaat onder meer om een head-up display in kleur, maar ook om snelheidsbordenherkenning en -aanbevelingen, de Active Safety Brake en een automatische grootlicht-/dimlichtregeling. Ook verkrijgbaar zijn de handsfree toegang en starten, Park Assist en de Top Rear Vision achteruitrijcamera, die de omgeving achter de auto op het touchscreen weergeeft. 

Om zijn SUV-karakter te onderstrepen is de New C3 Aircross uitgerust met Grip Control met Hill Assist Descent. Het systeem stelt bestuurders in staat de tractie van de voorwielen aan te passen aan het terrein en een constante snelheid te behouden bij het afdalen van heuvels, zelfs op steile hellingen. 

De nieuwe C3 Aircross is verkrijgbaar met PureTech benzine- en BlueHDi-dieselmotoren: PureTech 110 handgeschakeld met 6 versnellingen, PureTech 130 EAT6, BlueHDi 110 handgeschakeld met 6 versnellingen en BlueHDi 120 EAT6.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy