woensdag, 09 september 2020

Uber gaat samenwerken met Renault en Nissan in Europa

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Uber gaat samenwerken met Renault en Nissan in Europa © Groupe Renault
Renault en Nissan hebben een intentieverklaring ondertekend met Uber waardoor die laatste zijn mobiliteitsaanbod in Europa moet kunnen elektrificeren.


De bedrijven willen in het kader van het partnerschap samenwerken aan een betaalbaar aanbod van volledig elektrische voertuigen voor chauffeurs die de Uber-app gebruiken in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland en Portugal. Het partnerschap is het resultaat van een geslaagd proefproject tussen Nissan en Uber in het Verenigd Koninkrijk. 

De intentieverklaring (MoU) die werd voorgesteld, kadert in de doelstelling van Uber om een emissievrij mobiliteitsplatform te worden. Tegen 2025 zal 50% van de geregistreerde Uber-kilometers in zeven Europese hoofdsteden (Amsterdam, Berlijn, Brussel, Lissabon, Londen, Madrid en Parijs) worden afgelegd met 100% elektrische voertuigen. Zo zullen de gebruikers tegen eind 2021 in staat zijn om in steden die 80% van de Europese activiteiten van Uber vertegenwoordigen, in een emissievrije auto te rijden.

In het kader van deze overeenkomst zullen de bedrijven oplossingen uitwerken om de invoering van 100% elektrische voertuigen en de ontwikkeling van een elektrisch ecosysteem in de Europese steden te versnellen. Bestuurders die de Uber-app gebruiken, toegang bieden tot 100% elektrische voertuigen van Renault en Nissan: Renault ZOE en Nissan LEAF, alsook de toekomstige elektrische auto’s van beide ondernemingen. Het Britse proefproject wordt uitgebreid tot Frankrijk tegen eind 2020, met het oog op ontwikkeling in Nederland, Portugal en andere markten. De bedrijven zullen ook gezamenlijke marketing- en sensibiliseringsacties starten om het aanbod en de voordelen van 100% elektrische wagens te promoten, met name via tests voor de partnerchauffeurs van Uber. 

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy